;

het labyrint

Het labyrint is een mooi symbool dat ons een zekere weg wijst, maar dat je alleen begrijpt als je het ware verhaal kent.

Als je een labyrint met de juiste intentie inloopt, loop je eigenlijk een symbolisch levenspad. Veel mensen verwarren een Labyrint met een doolhof. Dan mis je echter een belangrijk verschil. In een doolhof verlies je je weg….. In een labyrint vindt je je weg….

Het leven is een doolhof zolang je je eigen pad nog niet gevonden hebt. Maar de mogelijkheid om te zoeken naar je eigen pad wordt angstvallig verborgen gehouden. Veel mensen gooien de termen doolhof en labyrint op een hoop. Ze weten nog niet dat er een wereld van verschil bestaat tussen het lopen van een doolhof en het lopen van een labyrint.

Een doolhof heeft geen andere betekenis als dat van vermaak. Een doolhof leid je niet of slechts moeizaam naar je werkelijke doel, het midden, maar juist er zo goed mogelijker van af…. Je loopt op goed geluk en ontdekt dat je steeds de verkeerde kant op loopt.

Het labyrint daarentegen werkt juist stimulerend. Het leid je, hoe dan ook via een zekere weg naar je doel, het midden….
Het legt niet de nadruk op goed of fout, maar zegt: “loop of sta stil.”Misschien maakt het je even onrustig, ga je even twijfelen, maar je hebt geen keus en als je doorzet geeft het je al vlug genoeg vertrouwen.

Als je eens de kans krijgt, loop dan rustig zonder te hollen een labyrint in, en ervaar wat het kronkelende pad met je doet bij iedere bocht die je maakt.
Ervaar wat er met je gebeurt als je het labyrint instapt en wat er veranderd als je een bocht maakt. Sta stil bij wat je voelt.

Dit heeft niets met geloven te doen maar alles met durven.